Юлія Пацкаль

Уряд вдвічі збільшив розмір компенсації власникам житла, які надали прихисток переселенцям

Уряд вдвічі збільшив розмір компенсації власникам житла, які надали прихисток переселенцям

Кабінет Міністрів з 1 жовтня збільшив розмір компенсації людям, які надали помешкання тимчасово переміщеним особам у межах програми «Прихисток». Про це повідомила заступниця директора департаменту - начальниця управління житлово-комунального господарства та енергозбереження ТОВА Софія Близнюк.

З жовтня власники житла, які безоплатно надали прихисток внутрішньо переміщеним особам, отримуватимуть 900 гривень замість 450 за кожну таку людину на місяць.

Раніше було відшкодування 14,77 грн за добу. З 1 жовтня по 31 березня, протягом опалювального періоду, сума буде становити 30 грн за один людинодень, - розповіла Софія Близнюк.

Як зазначила посадовиця, при цьому процедура отримання коштів не змінилася. Тобто, якщо внутрішньо переміщені особи вже проживають у безоплатно наданому помешканні, то власнику житла потрібно звернутися до органів місцевого самоврядування із заявою щодо компенсації протягом п’яти перших днів місяця.

Якщо ж внутрішньо переміщені особи тільки заселилися, то власнику помешкання треба повідомити про це органи місцевого самоврядування. А от за виплатою компенсації, людина, що надала прихисток, вже може звернутися з 1 по 5 число листопада місяця, - пояснила Софія Близнюк.

Окрім цього, Постановою Кабінету Міністрів, від 16 вересня №1045, дозволено приватним установам також отримувати компенсацію за безоплатно надані житлово-комунальні послуги внутрішньо переміщеним особам. 

Приватна установа звертається до територіальної громади, та надає певний перелік документів, які зазначені постановою. Відповідно за всі комунальні послуги, які були спожиті в даній установі, буде проводитись компенсація, - зазначила посадовиця.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео