Юля Вітюк

В одній з громад Тернопільщини школярі готують енергетичні батончики для захисників

Усі небайдужі можуть долучитись та допомогти продуктами

У Зборові учні школи №1 виготовляють енергетичні батончики для захисників. Роблять їх разом із заступницею директора з виховної роботи Іриною Росіцькою. Вона розповіла, мають у цій справі чималий досвід.

Наша школа неодноразово ще з 2014 року відсилала у зону АТО (ООС) таку солодку продукцію, тому відновити виготовлення батончиків було легко, — розповіла Ірина Росіцька, заступниця директора з виховної роботи  ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 м. Зборів. — Стосовно рецепту енергетичних батончиків, то він є нашим, але створювався на основі кількох різних рецептів, якими користувалися волонтери у 2014 році. 

Основою батончиків є мед. Також у складі родзинки, горіхи, чорнослив, печиво, чорний шоколад та журавлина

Відправляють солодощі в Координаційний штаб підтримки оборони України. Про це повідомила у фейсбук жителька Зборівщини Ярослава Білан-Римар.

Ці батончики не тільки смачні, а й ситні та бюджетні. Довго не псуються, адже основою продукту є мед. До їх складу входять: родзинки, курага, чорнослив, насіння лущеного соняшника, кокосова стружка, сухе печиво («Марія», «Корівка»), журавлина, горіхи волоські, арахіс смажений, чорний шоколад, кунжут.

Продукт створений на основі кількох різних рецептів, якими користувалися волонтери у 2014 році. 

Хто має можливість допомогти продуктами, приносьте їх до школи. Прохання волоський горіх приносити лущеним, найбільша потреба в чорносливі та куразі. За деталями телефонуйте: +380671527827.

Фото з допису Ярослави Білан-Римар

Вибір читачів за тиждень

Відео