Ростислав Фук

В Україні планують створити словник «небажаної» лексики

Словник міститиме рекомендації щодо толерантного висвітлення чутливих тем та інформації про деякі спільноти

книга01

В Україні хочуть створити «інформпростір без дискримінації та стереотипів», тому планують укласти словник «небажаної» лексики. Він міститиме рекомендації щодо висвітлення «чутливих тем», повідомила Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк, пише Українська Правда.

Ми маємо формувати медіапростір, вільний від дискримінації, фіксацій образливих та некоректних стереотипів і мови ворожнечі стосовно будь-яких громадян країни за багатьма ознаками, – заявила вона.

Ольга Герасим’юк додала, що словник міститиме рекомендації щодо толерантного висвітлення чутливих тем та інформації про деякі спільноти – етнічні, національні, ЛГБТ, людей з інвалідністю, ветеранських тощо. Для цього проведуть низку зустрічей з представниками цих спільнот.

Готуються меморандуми із означеними спільнотами – ця робота викликала неабияку громадську підтримку. Результатом цих зустрічей має бути напрацьований словник «небажаної» лексики і критерії до інформації, яка є недопустимою, а також спільна просвітницька робота для медіа, – наголосила голова Нацради.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео