Ростислав Фук

Навколішки, з квітами та лампадками: на Тернопільщині попрощалися з 22-річним командиром (фото)

Близько місяця лікарі боролись за життя, але врятувати бійця не вдалося. Світла пам’ять

У селі Петриків Великоберезовицької громади попрощались з 22-річним лейтенантом Василем Здебом 4 листопада. Про це повідомили на сторінці громади в фейсбуці.

Василь народився 20 березня 2001 року, проживав у селі Петриків. Після школи здобував освіту на юридичному факультеті. До лав Збройних сил України вступив на початку російсько-української війни, був командиром стрілецького взводу стрілецького батальйону військової частини А0693.

У жовтні на передовій отримав важкі поранення. Близько місяця лікарі Київського військового госпіталю боролись за його життя, але, на жаль, врятувати бійця не вдалося. Серце Героя перестало битися 1 листопада.

Попрощатися з Василем Здебом прийшли рідні, близькі, друзі, однокласники, сусіди, військові, побратими, представники влади, духовенства, громадськості та сотні жителів села Петриків.

Від Головнокомандувача Збройних сил України генерала Валерія Залужного зачитали памʼятний лист на знак вдячності за відвагу, стійкість та патріотизм воїна. Люди навколішки з квітами, лампадками та схиливши голови проводжали в останню путь Героя. Жорстока війна забрала життя надзвичайної та доброї, щирої людини, патріота, вірного друга та надійного побратима, – йдеться в повідомленні.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Василя Здеби з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Герою.

Нагадаємо, 4 листопада в останню дорогу у селі Лучка Великоберезовицької громади провели загиблого захисника України Юрія Патру

Фото Великоберезовицької громади

Вибір читачів за тиждень

Відео