Ростислав Фук

В Україні відкрили рекордну кількість ФОП: яка ситуація на Тернопільщині

Найбільш затребуваними сферами, в яких відкриваються нові справи, є торгівля та надання індивідуальних послуг

У вересні українці відкрили 35 587 ФОПів - рекордну кількість не лише з початку великої війни, а за останні три роки. Про це повідомляє Опендатабот, пише Економічна Правда.

Попереднім рекордом була кількість реєстрацій ФОПів у червні цього року  — 31 477. До того понад 30 тисяч нових підприємців зареєстрували в червні та липні 2020 року.

Найбільш затребуваними сферами, в яких відкриваються нові справи, є торгівля та надання індивідуальних послуг.

Майже половина нових ФОПів у вересні (43%) відкрились у сфері торгівлі: роздрібної (12 777 від загальної кількості новостворених справ) та оптова торгівля (2343). У сфері надання індивідуальних послуг відкрили 3244 підприємств.

П'ята частина від усіх нових ФОПів — 21% або ж 7407 — відкривається на Київщині. Друге та третє місце за кількістю нових справ у Дніпропетровщини (3210) та Львівщини (2862).

Аналітики зазначають, що найгірші показники у тих регіонах, які повністю або частково окуповані та на території яких наразі відбуваються бойові дії. Однак, якщо подивитися на статистику, то Тернопільщина теж на одному з останніх місць за кількістю зареєстрованих ФОПів. Після неї йдуть лише Сумська та Кіровоградська області.

Фото з відкритих джерел та Опендабот

Вибір читачів за тиждень

Відео