Тетяна Бакай

«Вдома його чекає 8-місячний синочок»: важкопоранений захисник з Тернополя потребує допомоги на лікування

Володимиру Дохвату ампутували частину руки та ноги, чоловік переніс вже чотири операції. Попереду – дороге лікування та реабілітація. Родина просить допомоги у всіх небайдужих 

Допомоги на лікування та реабілітацію потребує 29-річний захисник з Тернополя Володимир Дохват. Він був важко поранений  у квітні 2024 року під час виконання бойового завдання на Куп’янському напрямку. Внаслідок чого йому ампутували частину руки та ноги, також він отримав контузію. Захиснику потрібне тривале і дороге лікування та реабілітація. Родина просить допомоги небайдужих, адже великих коштів не має. 

Конкретної суми, яка необхідна, не сказали, бо лікування та реабілітація дуже тривала. Однак лікарі попередили одразу, що варто вже починати готуватися, оскільки сума буде космічною, тому ми й відкрили збір, – розповіла Терену дружина захисника Оксана Дохват. 

Володимир Дохват пішов служити добровольцем у травні 2022 року. Після поранення перебуває у військовому шпиталі Харкова. Згодом його будуть переводити в іншу лікарню, однак поки це неможливо, адже необхідно стабілізувати стан пораненого бійця. Станом на 16 квітня чоловік пережив вже 4 операції, тому усі небайдужі можуть підтримати сім’ю та допомогти зібрати кошти на лікування. 

Ситуація, що склалася зараз, є надто важкою для нас. Але я пообіцяла своєму чоловікові, що зроблю все, щоб поставити його на ноги. І я повинна дотримати своєї обіцянки. Його чекає вдома 8-ми місячний синочок. Для реалізації моєї обіцянки потрібно багато коштів, тому звернулася до людей по допомогу, – каже Оксана Дохват. 

Вдома Володимира Дохвата чекає 8-ми місячний синочок 

Володимир Дохват попри усе любить свою сім’ю та Україну, відтак, коли ворог прийшов на нашу землю, не задумуючись пішов служити, пригадує дружина. 

Я боялася відпускати його на фронт, але він відповів: «Якщо я буду сидіти вдома, то хто буде тебе захищати?». І пішов добровольцем, – розповідає дружина.  

Оксана Дохват відкрила збір у своїх соцмережах, відтак усі небайдужі можуть долучитись: 

Посилання на монобанку.

https://send.monobank.ua/jar/6mfqQeRqm4 

Номер картки банки: 

5375411217223614

Отримувач:

Дохват Оксана Володимирівна

IBAN:

UA893220010000026204344537494

ІПН/ЄДРПОУ:

3544707183

Призначення платежу:

Поповнення рахунку банки

Фото з особистого архіву Оксани Дохват 

Вибір читачів за тиждень

Відео