Ростислав Фук

Відкриття «Євробачення-2023»: коли чекати виступу тернопільського гурту

Музиканти кажуть, незалежно від того, переможуть вони чи ні, все одно будуть задоволені результатом

Гурт TVORCHI — цьогорічні представники України на пісенному конкурсі — взяли участь у церемонії відкриття «Євробачення-2023» 7 травня та пройшли 200-метровою Бірюзовою доріжкою в Ліверпулі. Про це пише Детектор Медіа.

Учасники гурту TVORCHI на урочисту церемонію відкриття «Євробачення-2023» прийшли одягнені в червоно-чорні костюми з вишитими на них іменами дітей, які народилися під час війни та потребують виходжування в інкубаторах. Андрій Гуцуляк та Джеффрі Кенні є амбасадорами благодійного проєкту, який збирає кошти для порятунку дітей.

Відповідаючи на запитання ведучих церемонії відкриття «Євробачення-2023» про можливість перемоги України на конкурсі вдруге поспіль, музиканти сказали, що зараз це не є пріоритетом, і незалежно від того, переможуть вони чи ні, все одно будуть задоволені результатом. Набагато важливіше, щоб Україна перемогла у війні, зазначили учасники гурту TVORCHI.

Нагадаємо, «Євробачення-2023» від імені України відбудеться в Ліверпулі, Велика Британія. Півфінали конкурсу глядачі побачать вже 9 та 11 травня, а от фінал, куди автоматично потрапляє гурт TVORCHI, - 13 травня. Проведуть конкурс на арені M&S Bank, яка вміщає 11 тисяч глядачів. Участь візьмуть артисти з 37 країн.

Прямі трансляції півфіналів та фіналу о 22:00 можна подивитись на телеканалі «Суспільне Культура», на сайтах «Суспільне Культура» та «Суспільне Євробачення».

Читайте також: Гурт TVORCHI вирушив потягом на «Євробачення»

Фото: Суспільне

Вибір читачів за тиждень

Відео