Ростислав Фук

Відзначилися антрирекордами: на Тернопільщині за ніч виявили чотирьох нетверезих водіїв

Поліцейські нагадують про відповідальність за керування в нетверезому стані

Чотирьох водіїв, які керували транспортними засобами в стані алкогольного сп'яніння, виявили правоохоронці на Тернопільщині. Про це повідомляють на сторінці Патрульної поліції області.

Громадяни відмітились антирекордами за кількістю вжитого алкоголю та безвідповідального кермування транспортними засобами. На всіх водіїв інспектори склали адміністративні матеріали та направили транспортні засоби на арешт майданчик, – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці нагадують про відповідальність :

  • за частиною 1 статті 130 – штраф 17 000 грн з позбавленням права керування на 1 рік;
  • за частиною 2 статті 130 – штраф 34 000 грн з позбавленням права керування на 3 роки з оплатним вилученням ТЗ чи без такого або адмінарешт на 10 діб з оплатним вилученням ТЗ чи без такого;
  • за частиною 3 статті 130 – штраф 51 000 грн з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу або адмінарешт на 15 діб з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу;
  • за частиною 4 статті 130 – штраф 34000 або адміністративний арешт на строк 15 діб, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки.

Керуйте відповідально та дотримуйтесь правил дорожнього руху, оскільки наслідки ваших необдуманих вчинків, можуть вартувати чийогось життя, – кажуть поліцейські.

Нагадаємо, 17 червня на Тернопільщині затримали нетверезого водія, який пропонував хабаря поліцейським.

Фото Патрульної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео