Тамара Коблик

Ворожка з Тернопільщини разом з адвокатом ошукали директора медцентру на 300 тис доларів

У ході слідства з'ясувалося, що й сам потерпілий є фігурантом справи в розкраданні 15 мільйонів бюджетних коштів

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури громадянці та адвокату повідомили про підозру за фактами незаконного заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою, вчиненому в особливо великих розмірах та підбурення до надання неправомірної вигоди службовим особам, які займають відповідальне становище (ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369 КК України). Про це повідомили у пресслужбі Чернівецької обласної прокуратури.

За даними слідства, 48-річна мешканка Тернопільщини, яка надає послуги з ворожіння, пообіцяла фігуранту кримінального провадження зареєстрованого за фактами розкрадання та легалізації понад 15 млн грн бюджетних коштів, допомогти вирішити з впливовими людьми питання щодо припинення відносно нього кримінального переслідування.

Упродовж січня-травня цього року жінка спільно з іншими особами одержали від підозрюваного 300 тис. доларів США, однак жодних домовленостей вони не виконали, а вказаними коштами заволоділи зловживаючи довірою громадянина.

 

Також, вказана громадянка порекомендувала підозрюваному найняти столичного адвоката, який здійснював його право на захист та запропонував клієнту в обхід закону «допомогти» його родичу, який теж фігурує у справі щодо легалізації бюджетних коштів, уникнути кримінальної відповідальності.

Захисник підбурив чоловіка надати слідчому 10000 доларів США, запевнивши що особисто передасть вказані кошти правоохоронцям.

Після одержання обумовленої суми адвоката затримано.
На даний час слідчі дії тривають, встановлюються інші причетні особи до вчинення вказаних правопорушень.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу співробітників Управління карного розшуку ГУНП у Чернівецькій області.

Фото Чернівецької обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео