Ростислав Фук

«Врятуй кінцівку»: у тернопільській лікарні робитимуть надскладні операції

Допомога постраждалим й проведення хірургічних втручань стало можливим завдяки співпраці з міжнародним благодійним фондом

У Тернопільській обласній клінічній лікарні робитимуть надскладні операції травмованим українцям у межах програми #ВрятуйКінцівку. Про це повідомили на фейсбук сторінці лікарні.

Операції, які буде оплачувати дана програма, проводитимуть в ортопедо-травматологічному відділенні лікарні.

Саме тут лікарі працюють зі складною реконструктивною хірургією – нарощують кістки, а також виконують пластичні та функціональні операції, щоб зберегти кінцівки. В Тернополі програма #ВрятуйКінцівку стартувала з проведення двох надскладних операцій, що були здійсненні командою травматологів-ортопедів, в тому числі – запрошених фахівців з Інституту травматології-ортопедії НАМН України, – йдеться в повідомленні.

Допомога постраждалим й проведення хірургічних втручань стало можливим завдяки співпраці з міжнародним благодійним фондом “Здоров’я українського народу”.

Внаслідок повномасштабного вторгнення пацієнти набагато важчі. Інтенсивність війни та важкість артилерійських боїв зумовлюють іншу природу травми, - ділиться Лікар ортопед-травматолог Сергій Гаріян, завідувач ортопедо-травматологічного відділення Тернопільської обласної клінічної лікарні. - Лікуючи пацієнтів, ми маємо три цілі. Перша - зберегти життя, друга - зберегти кінцівку, третя - зберегти її функцію. Наша задача - якомога швидше повернути пацієнта до руху.

Фото Тернопільської обласної клінічної лікарні

Вибір читачів за тиждень

Відео