Ростислав Фук

«Я не можу відсиджуватися тут»: тернопільський доброволець розповів, чому вирішив піти воювати

Андрій Бердадін каже, за майже 4 місяці набув чималого досвіду та став впевненим у своїх силах, адже у добровольчому батальйоні «Тайфун» тренування та вишколи відбуваються на високому рівні

22-річний Андрій Бердадін вступив у тернопільський добровольчий батальйон «Тайфун» у квітні. І попри те, що «тайфунівці» виконують завдання з забезпечення охорони громадського порядку та безпеки у Тернополі, вирішив допомогти військовим на передовій, пишуть на сторінці «Тайфуну».

Доброволець каже, за майже 4 місяці набув чималого досвіду та став впевненим у своїх силах, адже у добровольчому батальйоні «Тайфун» тренування та вишколи відбуваються на високому рівні.

Якщо порівнювати мене, коли я тільки вступив у лави добробуту, і зараз – то це небо і земля. В батальйоні дають неймовірну кількість знань і практики – це і поведінка зі зброєю, і робота в групі, і співпраця з Нацполіцією та ЗСУ, і багато інших важливих речей. Це дуже добра підготовка – ти не є просто хлопчина з вулиці, якому дали автомат з фразою: «біжи, стріляй». Ти знаєш тактику і добре орієнтуєшся. Теорія без практики – це в нікуди. А в батальйоні завжди теорія закріплюється на практиці. Під час навчань інструктори постійно аналізують та розбирають помилки і тоді йде робота на їх виправлення – це дає добрий результат. З мого досвіду, я «до» і «після» – це колосальний ривок вперед, – каже Андрій Бердадін.

Коли  чоловік зрозумів, що достатньо готовий до наступного кроку, прийшов у військкомат з бажанням підписати контракт. Пройшов військово-лікарську комісію і зараз чекає на подальші інструкції від центру комплектування.

У батальйоні я отримав добрий старт – хорошу базу знань, вмінь та навичок. Тепер я хочу допомогти нашим хлопцям на фронті. Я не можу відсиджуватися тут. Вважаю, що мушу рухатися вперед – розповідає доброволець.

До слова, Андрій Бердадін – не перший із батальйону «Тайфун», хто вирішив підсилити наших військових на фронті. За кілька місяців із тернопільського добробату у ЗСУ вступили вже кілька десятків чоловіків.

Фото добровольчого батальйону «Тайфун»

Вибір читачів за тиждень

Відео