Яким буде курс долара восени: прогноз експертів

На думку одного з експертів, восени на курс долара впливатимуть два чинники - ситуація на фронті та політика Нацбанку

У вересні курс долара коливатиметься між 40 та 41 гривнею. А ось в жовтні ситуація може кардинально змінитися. Такі прогнози роблять економічні експерти, передає "Телеграф".

Член Економічного дискусійного клубу Олег Пензін охарактеризував нинішню ситуацію на готівковому ринку валют як хитку рівновагу, за якої з жовтня все може змінитися.

 

Почне працювати програма ленд-лізу з постачання Україні великих партій зброї, військової техніки та спорядження. Тоді курс долара може піти як вгору (якщо скоротиться фінансова допомога Україні з-за кордону), так і вниз (якщо на фронті відбудеться перелом на нашу користь, збільшиться експорт українського зерна, - зазначає він. 

Економічний експерт Олександр Охріменко пояснив, що Нацбанку вдалося стабілізувати ситуацію, з курсом і "долар по 40+ зараз усіх влаштовує ", зазначив він.

Керівник відділу аналітики ГК Forex club Андрій Шевчишин теж вважає, що стабільність на ринку підтримується значною мірою діями НБУ, а саме викупом цінних паперів Мінфіну та емісії.

На думку приватного інвестора Василя Матія, на курс долара восени впливатимуть два основні чинники — ситуація на фронті та політика Нацбанку.  

Нагадаємо, НБУ 21 липня підвищив офіційний курс долара на 25% – до 36,57 грн/дол.

Фото з відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео