Ростислав Фук

З'явилася петиція про присвоєння Героя України військовому лікарю, який вчився у тернопільському виші

Олександр Прокопчук врятував сотні життів військових. Рідні просять підтримати петицію

Петиція про присвоєння звання Героя України (посмертно) військовому лікарю Олександру Прокопчуку та нагородження його батьків орденом «Золота Зірка» опублікували на сайті офіційного інтернет-представництва Президента України.

Олександр народився 12 березня 1996 року. У 2013 році закінчив Бережницьку школу та вступив до Тернопільського Національного Медичного Університету, де отримав диплом. У 2019 році вступив до Київської Військової Медичної Академії та став військовим лікарем.

З початком повномаштабного вторгення став на захист держави та виконував свій лікарський обов`язок. Був лейтенантом 128 гірсько-штурмової бригади військової частини А-1556. Спочатку рятував життя в Ірпіні та Бучі, а потім на Запорізькому, Херсонському та Донецькому напрямках.

Жодна людина не загинула на його руках, тому що він був лікарем від Бога. Він щиро радів, коли рятував життя поранених бійців. Врятував сотні, адже цінував кожне, і, ризикуючи своїм життям, вивозив хлопців з найгарячіших точок. Щиро радів кожному врятованому воїну, – йдеться в тексті петиції.

11 лютого в Бахмуті на Донеччині Олександр виїхав медичною автівкою забирати важкопоранених. Йому вдалось забрати бійців і, надаючи допомогу воїнам, машина рухалась у більш безпечне місце. Ворог влучив у неї протитанковою керованою ракетою, ніхто не вижив.

Побратими Олександра наголосили, що він був справжнім прикладом офіцера, надзвичайно людяним, уважним, люблячим сином та чоловіком, справжнім другом, справедливим та відданим патріотом своєї країни. Олександр із честю виконав обов’язок щодо захисту своєї держави й до останнього подиху залишився вірним присязі, українському народові та Україні.

Фото Дарини Прокопчук

Вибір читачів за тиждень

Відео