Ростислав Фук

За минулу добу на Тернопільщині зафіксували 8 ДТП (фото)

Під час однієї з аварій винуватець залишив місце пригоди

Вісім аварій зафіксували на Тернопільщині протягом доби 26 жовтня, повідомляють на сторінці Патрульної поліції Тернопільської області.

У 6 випадках водії дійшли згоди та скористалися правом на складання євро протоколу. В одній ДТП патрульні склали на винуватця протокол за статтею 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило ДТП) КУпАП, рішення прийматиме суд.

Під час однієї аварії винуватець залишив місце пригоди, тому інспектори будуть встановлювати його особу й запрошувати до управління патрульної поліції для складання відповідних матеріалів.

Патрульні нагадують, згідно з пунктом 2.10 правил дорожнього руху України, у разі причетності до ДТП водій зобов'язаний:

  • негайно зупинити транспортний засіб і залишатися на місці пригоди;
  • увімкнути аварійну сигналізацію і встановити знак аварійної зупинки;
  • не переміщати транспортний засіб і предмети, що мають причетність до пригоди;
  • вжити можливих заходів для надання домедичної допомоги потерпілим, викликати бригаду екстреної (швидкої) медичної допомоги, а в разі відсутності можливості вжити зазначених заходів звернутися по допомогу до присутніх і відправити потерпілих до закладу охорони здоров’я;
  • у разі неможливості виконати дії, перелічені в попередньому пункті, відвезти потерпілого до найближчого лікувального закладу своїм транспортним засобом, попередньо зафіксувавши розташування слідів пригоди, а також положення транспортного засобу після його зупинки;
  • повідомити про ДТП орган чи уповноважений підрозділ Національної поліції, записати прізвища та адреси очевидців, чекати прибуття поліцейських;
  • вжити всіх можливих заходів для збереження слідів пригоди, огородження їх та організувати об'їзд місця пригоди;
  • до проведення медичного огляду не вживати без призначення медичного працівника алкоголю, наркотиків, а також лікарських препаратів, виготовлених на їх основі (крім тих, які входять до офіційно затвердженого складу аптечки).

Фото Патрульної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео