Тамара Коблик

За вихідні жителі Тернопільщини втратили майже 400 тисяч гривень

Будьте обережні з обіцянками легкого заробітку

П’ятеро жителів області повірили у пропозицію додаткової роботи в Інтернеті, яку отримали у месенджери. Загалом вони втратили майже чотириста тисяч гривень. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Пропозиція онлайн заробітку від невідомих – схема не нова, але люди все частіше потрапляють у тенета аферистів. Шахраї надсилають повідомлення із закордонних номерів, де перші цифри +12,+19, +92, +504. Пропонують роботу онлайн: обіцяють платити гроші за викуп товару, перегляд відео, за поширення інформації у соціальних мережах. Пропозиції заробітку можуть бути різними. Але основана умова - людина має вкласти свої гроші, які їй обіцяють згодом повернути з відсотками. Проте у результаті такої афери потерпілі не отримують ніякого прибутку і втрачають ще й свої кошти.

Поліціянти вживають заходів для розкриття злочинів та вкотре застерігають жителів області не довіряти незнайомцям. Будьте обережні з обіцянками легкого заробітку. У жодному разі не перераховуйте гроші на невідомі рахунки. Не існує такої роботи, де переглядають відео, ставлять вподобайки і отримують за це гроші. Також варто бути обережним до роботи із викупом товару на певних сайтах. За такими пропозиціями теж стоять шахраї. Обов’язково застережіть своїх близьких, рідних від таких афер.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео