Віра Олександрович

Земля нині робить для Тернопільщини непогану послугу

zemlya

Місцеві бюджети Тернопільщини вже отримали понад 194 млн грн земельної плати. Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Власники та орендарі земельних ділянок у нашому краї вже сплатили до місцевих бюджетів Тернопільщини 194 млн 119,8 тис. грн, - уточнюють у податковій. – І це - впродовж 7 місяців цього року. Ці надходження перевищили очікувані на 9,9%. Тож територіальні громади додатково отримали 17 млн 450,2 тис. грн.

Загалом внесок юридичних осіб, які у своїй господарській діяльності використовують землю, до місцевих скарбниць склав 155,4 млн грн, а фізичні особи сплатили 38,7 млн грн

- Це - на 11,9 і на 2,6%, відповідно, - більше, ніж очікували, - додають податківці. - Тож додаткові надходження склали 16,5 млн грн - від юросіб і 982,5 тис. грн - від фізосіб.

У податковій підкреслили: плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності. Підставою для нарахування земельного податку є дані Державного земельного кадастру. Це визначили у п. 286.1 ст. 286 Податкового кодексу України (ПКУ). Власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плату за землю сплачують за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у поточному році.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео