Тамара Коблик

Житель Тернопільщини перерахував шахраєві 6 тисяч гривень за неіснуючий мотоцикл

Поліціянти вкотре нагадують жителям краю: здійснюючи покупки через Інтернет, уникайте повної або часткової оплати. Оплачуйте товар лише після його отримання

До співробітників Тернопільського райуправління поліції надійшло повідомлення від 48-річного чоловіка про те, що невідома особа шахрайським шляхом заволоділа його 6 000 гривень. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Як з’ясувалося, потерпілий хотів придбати мотоцикл. На одному із сайтів знайшов оголошення. Зателефонував за вказаним номером й домовився з «продавцем» про ціну. Той зажадав часткової передоплати, а решту грошей покупець мав переказати після отримання мотоцикла.

Заявник перерахував на банківський рахунок «продавця» 6 тисяч гривень. Однак обіцяного мотоцикла так і не отримав. Звісно, гроші йому ніхто не повернув.

За даним фактом розпочали кримінальне провадження за ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Тривають оперативно-розшукові заходи для встановлення особи зловмисника.

Поліціянти вкотре нагадують жителям краю: здійснюючи покупки через Інтернет, уникайте повної або часткової оплати. Оплачуйте товар лише після його отримання.

Купуйте на сайтах, які зарекомендували себе з позитивного боку, мають добрі відгуки ваших знайомих та не викликають сумнівів. Якщо продавець поспішає та просить перевести частину грошей негайно, - краще переконайтеся, чи він не самозванець.

У разі, якщо ви стали жертвою шахраїв, звертайтесь до найближчого відділення поліції або телефонуйте «102».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео