Тамара Коблик

Жительці Тернопільщини врятували життя, вчасно видаливши одну з нирок

На сьогодні стан пацієнтки задовільний

У Чортківській лікарні 83-річній пацієнтці врятували життя, виконавши нефректомію. Про це розповіли на сторінці Чортківської центральної міської лікарні у фейсбуці.

83-річна жителька Чортківського району звернулась до спеціалістів Чортківської центральної міської лікарні зі скаргами на біль у правій поперековій ділянці та підвищеною температурою тіла. Жінку негайно обстежили, виконали комп’ютерну томографію з контрастом, яка дозволила діагностувати піонефроз з паранефритом. Це стало показом до оперативного лікування.

Як розповіли лікарі Олександр Бурназ та Ігор Швидюк, при обстеженні на КТ виявили вроджену аномалію розвитку сечової системи, стриктуру пієлоуретерального сегменту, яка привела до нефункціональності правої нирки. Ліва нирка при цьому збережена та функціональна.

Олександр Бурназ, Ігор Швидюк та Олег Гуменюк виконали органовидаляючу операцію – нефректомію. Адже у випадку навантажень або невеликої травми міг трапитись розрив гнійника нирки, що призвело б до смерті жінки. Тому вчасне звернення пацієнти до фахівців та успішно виконане оперативне втручання врятували їй життя.

На сьогодні стан пацієнтки задовільний. Вчора, після операції, жінка перебувала у відділенні інтенсивної терапії та анестезіології, а вже сьогодні її перевели у хірургічне відділення.

Читайте також: Рятівна операція: 7-річному тернополянину пересадили нирку від посмертного донора (фото)

Жителю Тернопільщини зробили операцію на серці, за якою він міг спостерігати

8-місячній дівчинці з Тернополя успішно зробили надскладну операцію на серці (фото)

Фото пресслужби Чортківської центральної міської лікарні

Вибір читачів за тиждень

Відео