Ростислав Фук

Жителю Тернопільщини зробили операцію на серці, за якою він міг спостерігати

Своєчасне звернення до лікарів та якісно проведене оперативне втручання дозволили уникнути важких наслідків

У Чортківській центральній міській лікарні успішно виконали стентування 65-річному пацієнту, запобігши розвитку інфаркту. Про це повідомили на фейсбук-сторінці лікарні.

Як ідеться в повідомленні, чоловік під час важкої фізичної роботи відчув пекучий біль у грудях. Його донька, яка працює медикинею закордоном, порекомендувала йому звернутись до фахівців Чортківської лікарні та провести коронографію – дослідження судин серця за допомогою рентгену. У підсумку пацієнту успішно виконали коронарне стентування, при якому прохідність артерії відновлюється в повному обсязі, а стінка укріплюється стентом, який попередить повторне звуження судини.

Чоловік під час важкої фізичної роботи відчув пекучий біль у грудях.

Інтервенційний кардіолог Тарас Сивак розповів, що у пацієнта, на щастя, не було пошкоджень серцевого м’яза, це підтвердили всі дослідження, які виконували напередодні операції. Пекучий біль, котрий вчасно помітив і ідентифікував пацієнт, сигналізував про ймовірний інфаркт міокарда. Тож своєчасне звернення чоловіка, а також якісно проведене оперативне втручання дозволили уникнути важких наслідків для здоров’я пацієнта та вберегти йому життя.

Сама операція проходила добре, я навіть мав можливість спостерігати, як фахівці все виконують. Коли спеціалісти все завершили, я відразу ж став на ноги. Післяопераційний період проходить чудово, перші три дні відчував трішки неприємні відчуття у серці, але вже все пройшло. Я дуже задоволений! Тепер дослухаюсь порад лікаря та готуюсь повернутись до повноцінного життя, – розповів пацієнт.

Після такого оперативного втручання пацієнта виписують додому із чіткими рекомендаціями вже через 3-5 днів.

Своєчасне звернення до лікарів та якісно проведене оперативне втручання дозволили уникнути важких наслідків

Читайте також: 8-місячній дівчинці з Тернополя успішно зробили надскладну операцію на серці.

Рятівна операція: 7-річному тернополянину пересадили нирку від посмертного донора

Фото Чортківської центральної міської лікарні

Вибір читачів за тиждень

Відео