Юлія Пацкаль

Сотні жителів Тернопільщини приходять до «Пунктів незламності»: чим там допомагають (відео)

В області функціонує 97 стаціонарних “Пунктів незламності” та 4 мобільних від управління ДСНС. Кількість таких місць обіцяють ще збільшити

Через ворожі атаки на енергетичну інфраструктуру в Україні почали працювати так звані «Пункти незламності», де можна буде перечекати тривалі відключення світла. На Тернопільщині вже облаштували 101 такий пункт. 

З них сім знаходяться у Підгороднянській громаді поблизу Тернополя. У пунктах є світло, інтернет, тепло та вода, аптечка. Тут можна зігрітися гарячим чаєм та зарядити телефони. Пункти працюватимуть у випадку тривалих відключень електроенергії.

У Підгородньому світла немає вже другу добу, розповідають місцеві мешканці. Коли мобільні і павербанки розрядилися, люди вирішили прийти у “Пункт незламності”.

В області розгорнули 4 мобільні пункти від управління ДСНС, які теж приймають людей у випадку тривалих відключень світла. На місці чергують рятувальники, які готові надати допомогу, а також в разі необхідності у пункті працюватиме психолог. Там доступні всі умови, аби перечекати відсутність електроструму.

У Тернополі наразі функціонує два мобільних пункти: на бульварі Данила Галицького, 1Б і на території Палацу культури «Березіль» на вулиці Миру, 6. Сюди вже приходять тернополяни, аби зарядити свої телефони, або ж просто зігрітися. 

Зарядити гаджети та зігрітися можна й у кожному пожежно-рятувальному підрозділі області. А найближчий до вашого дому «Пункт незламності» шукайте на державному сайті nezlamnist.gov.ua.  На карті позначені не тільки пункти ДСНС, але й інші місця, які готові відкрити свої двері у випадку тривалих відключень електроенергії.

Фото, відео Романа Луциківа

Вибір читачів за тиждень

Відео