Ростислав Фук

Жителька Тернопільщини втратила майже 25 тисяч гривень, повіривши псевдопрацівниці банку

Потерпіла дізналася про свою «неочікувану благодійність» через смс-повідомлення

картка

24300 гривень власноруч переказала шахраям жителька Борщівської громади, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Як ідеться в повідомленні, до потерпілої зателефонувала жінка і представилася працівницею служби безпеки банку. Вона повідомила, що хтось намагається отримати кредитні кошти, які знаходяться на картці. У ході розмови запевнила, що вони помітили невідому активність і почали автоматично стримувати шахраїв. Проте потрібно терміново усю суму переказати на інший електронний гаманець. Невідома пояснила, як це зробити в мобільному додатку, чітко вказувала, які комбінації вводити та що натискати. У результаті - 45-річна жінка самостійно переказала всю суму на картку, відкриту на ім'я сторонньої особи. Дізналася про свою «неочікувану благодійність» через смс-повідомлення.

Даний факт слідчі внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 4 статті 190 Кримінального кодексу України.

У схожу пастку потрапив і 75-річний тернополянин. Він також довірився порадникам, зробив усе, що вони казали, та втратив 23 тисячі гривень.

Працівники поліції щодня наголошують та нагадують: працівники фінансових установ не допомагають дистанційно убезпечувати ваші кошти, не радять куди чи що тиснути, та не випитують секретні паролі й цифри. Вони лише можуть сказати, як заблокувати картку й порадять перетелефонувати на «гарячу лінію» чи самостійно прийти до банку, аби з'ясувати, що трапилося, – йдеться в повідомленні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео