Анастасія Кисіль

«Зупинив ворога ціною власного життя»: на Тернопільщині попрощалися з Героєм (фото, відео)

Сотні людей вшанували Віталія Скакуна, який загинув 24 лютого на війні

У Бережанах в останню путь провели Героя України, інженера окремого батальйону, матроса Скакуна Віталія Володимировича, який ціною свого життя зупинив просування ворожого війська і дав можливість своїм побратимам підготувати гідну оборону. Щоб зробити це, Віталій Скакун замінував Генічеський автомобільний міст, але відійти звідти він не встиг. 

- Ціною власного життя Віталій зупинив просування танкової колони російських військ. Йому було всього 25 років, - пише Тернопільська обласна державна адміністрація.

Прощання з Героєм України Віталієм Скакуном

За героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України та вірність військовій присязі Президент України посмертно присвоїв Віталію звання «Героя України».

- Слава Герою України. Не підведемо подвиг Віталія. І поки живі - будемо битися за свою свободу! Ми переможемо!! - йдеться в повідомленні.

Попрощатися з Героєм прийшли сотні бережанців, які стояли на колінах, проводжаючи Героя в останню путь. 

- Маркіян Шашкевич казав: «Ви мені можете вирвати очі, ви мені можете вирвати серце, але не віру. Бо вона така тверда, як Карпатські Бескиди. Ось таку віру, мав Віталій. Навіть твердішу віру, ніж Карпатські Бескиди, бо він взірвав міст і ціною власного життя не дав ворогу пройти далі, - сказав отець Василь Онищук.

 

Фото Дарії Шевченко, Тернопільської обласної державної адміністрації та Алли Соколовської

Відео Ростислава Бортника

Вибір читачів за тиждень

Відео