/ /Як Степан Барна йогурти пив

21 Листопада 2019, Четвер


Тернополянин поцупив у жінки на автовокзалі весь товар

Кількість державних сільгоспземель зменшилася на 3 млн га (Агроновини)

На Тернопільщині водія, який вчинив аварію, засудили до 3 років позбавлення волі

Відео Це цікаво
Тернополяни тепер зможуть дізнатись історію України за 5 хвилин (відео)

На Тернопільщині опісля побачення дівчина обікрала чоловіка

Анонс
Тернополяни матимуть можливість зануритись у світ мистецтва

Тернополяни можуть влаштуватись на фабрику Миколая

Відео
На Тернопільщині затримали групу серійних крадіїв із Волині (фото, відео)

Чоловік обікрав приятельку на 12 500 гривень

Фоторепортаж
Особливі вікна давньої тернопільської вулиці Олени Кульчицької (фоторепортаж)

На Тернопільщині під колесами авто загинув пішохід (фото)

На Тернопільщині стане менше ОТГ?

Серед інфекцій найбільше на Тернопільщині люди скаржаться на вітрянку

На Гусятинщині згоріло 200 кг соломи

На Тернопільщині двічі за добу горіла суха трава

Священик з Ланівців дав кілька настанов сучасним батькам

Анонс
На JazzBez у Тернополі виступить унікальний авангардний гурт DZ’OB

Три громади з Тернопільщини отримали престижні нагороди з бюджетної прозорості (фото)

Тернополяни можуть взяти участь у відомому телешоу

Кременчанам заспівав міський голова (фото)

Кременчанам пропонують зробити те, що давно реалізували в Заліщиках (фото)

Тернополяни мають можливість подати проекти на міжнародний конкурс задля покращення своєї громади

Відео
Подружжя тернополян взяло участь у популярній телепередачі (відео)

Це цікаво
21 листопада в історії Тернопільщини

Краєзнавча родина Тернопільщини поповнилася ще однією нагородою

Форми влаштування дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування

Участь неповнолітніх в кримінальному провадженні

20 Листопада 2019, Середа


Шумська громада під час церемонії вручення «Кришталь року» у столиці отримала нагороду (фото)

Погода
З Михайла «зима встає на ноги»

Фоторепортаж
У тернопільському коледжі визначили «Панну красу» (фоторепортаж)

Тернополяни не отримають допомогу по тимчасовій непрацездатності

Патрульні Тернопілля попереджають про небезпеку перевищення швидкості 

Лановецька громада здобула престижну нагороду у Києві

З автівки у Тернополі викрали тисячу євро та тридцять тисяч гривень

Тернопіль має на кого рівнятися

Фотофакт
Тернопільська «Красуня дня»

Відео
Міський голова Чорткова закликав вакцинуватись від дифтерії (відео)

Тернопільській боксери привезли з Хмельниччини низку нагород

Анонс
У тернопільській філармонії вшанують пам’ять «Невидимої варти»

Старий Тернопіль між є та нема (фото)

ОСББ як приклад: історія успішного чортківського об’єднання

Живець свиней почав дешевшати (Агроновини)

Тернополянин хотів обікрасти роботодавця

Протягом дня на Тернопільщині найбільше скаржилися на вітрянку

Відео
Благодійна вистава нагадала тернополянам про сімейні цінності (фото, відео)

Жителі Тернополя просять проголосувати за ремонт біля ботанічної пам’ятки міста

Тернополяни майже за безцінь можуть відправитися на стажування за кордон

Фоторепортаж
У Києві громади з Тернопільщини навчаться, як знайти інвестора (фоторепортаж)

Після дзвінка незнайомця з картки жінки зникло 20 тисяч гривень

Фотофакт
У центрі Тернополя монтують «Зимове містечко-2020» (фотофакт)

У Тернополі відремонтують один з найдавніших храмів (фото)

У Тернополі відбувся тренінг, який навчає розробляти проекти (фото)

Як Степан Барна йогурти пив

Очільник області з робочим візитом відвідав Тернопільський молокозавод, який випускає продукцію під торговою маркою «Молокія». «Терен» пройшов через всі етапи виробництва, аби розповісти вам про те, як функціонує підприємство.

Розпочалася історія заводу ще у 1956 році. Після невеликої реконструкції та розширення у 1969 році на виробництві розпочали фасування молока у скляну тару, випускати інші молочні продукти. У складних для всіх 90-х роках завод став занепадати, проте вже у 2000 році реорганізоване підприємство «Тернопільський молокозавод» почало вставати на ноги.

Щодня підприємство виготовляє від 150 до 170 тонн молочної продукції. Над її виробництвом, пакуванням і доставкою працює понад тисяча працівників. Середня заробітна плата тут – 4 600 грн. Вона, правда, залежить від складності роботи, яку виконує працівник.

Нині Тернопільський молокозавод – єдине підприємство в Україні, яке використовує технологію свіжого молока. Вона полягає в низькотемпературній пастеризації, що дозволяє зберегти корисні властивості молока і очистити його від бактерій. Цікаво, що під час виготовлення молочної продукції майже відсутній вплив на неї навколишнього середовища та людського фактора: молоко з молоковоза викачується автоматично і вже по спеціальних каналах проходить очищення, пастеризацію, сепарацію та подальшу переробку на інші продукти.

Вражає чистота у виробничому цеху. Для того, аби туди потрапити, нам довелося пройти декілька «блокпостів чистоти». В медичному пункті перед кожною зміною проводять санітарний огляд працівників: перевіряють санітарні книжки, руки, живіт, голову. Двічі на рік вони повинні пройти медичний огляд та флюорографію. Всі працівники обов’язково повинні бути одягнуті в спецодяг, а таким «залітним», як ми з Степаном Степановичем, видали одноразові халати і шапки.  

Віталій Ковальчук

Далі на нас чекав санітарний пост, який автоматично миє, ополіскує, сушить і дезінфікує руки та взуття. Турнікет пропускає вглиб «кухні» лише за індивідуальними жетонами співробітників, які пройшли всі попередні операції, а нам відчиняв всі двері своїм жетоном голова правління молокозаводу Віталій Ковальчук.

Кожен новий завіз молока, яке збирають в усіх областях західної України у приватних господарів і фермерів, проходить обов’язкову перевірку у лабораторії за фізико-хімічними показниками. Цікавим є і той факт, що аби унеможливити потрапляння будь-чого стороннього в молочну продукцію, завод має налагоджену лінію з виготовлення поліетиленових стерильних пляшок, сировину для яких закупляють в Саудівській Аравії.

Щодня спеціальна комісія, яка складається з працівників заводу з різних ланок виробництва, дегустує виготовлену за зміну продукцію, аби впевнитися у тому, що вона якісна. Комісія куштує близько 20-30 видів продукції, щоб відстежити її смак, консистенцію і колір.

«Терен» теж про дегустував готові вироби. Смачно!

«Будь-яке підприємство, яке працює на території Тернопільської області, створює робочі місці і платить податки, – союзник органів влади. А наше завдання полягає в тому, аби підтримувати підприємства, які працюють. Більше того, на прикладі підприємства «Молокія» ми маємо унікальний випадок, коли на заводі працює близько 1 318 людей з нормальною заробітною платою, і заодно виконується план мобілізації. Тут працюють 30 мобілізованих хлопців, яким надали одноразову матеріальну допомогу в розмірі понад 20 тисяч гривень і на час служби в ЗСУ виплачують заробітну плату. Це є свідченням не просто доброго підприємця, а підприємця-патріота», – зауважив Степан Барна після екскурсії. 

Соломія ШАЛАЙ (БОЙКО).

Фото автора.

3

Залишити коментар

  Коментарі Facebook

Схожі матеріали
Інші публікації автора