За футбольну команду села Жовтневе грають африканці

На Тернопільщині у другому таймі футбольного поєдинку між командами "Баворів" та "Жовтневе" на поле вийшов легіонер – африканець Тьєрі Мангуала.

"Запросив африканця капітан команди "Жовтневе" Андрій Пласконіс, який і визначив для Тьєрі роль нападаючого під номером "3". До слова, окрім мешканців Жовтневого, у Тьєрі була і власна "темношкіра" група підтримки. За команду вболівали троє вихідців із Конго, які вчаться у Тернополі. Також на лаві запасних футболістів "Жовтневого" був ще один екзотичний нападаючий – африканець Фан Лупакіс.

Тьєрі Мангуала приїхав у Тернопіль із африканської республіки Конго. Зараз хлопець навчається на третьому курсі Тернопільського економічного університету, факультет – міжнародна економіка.

За рік навчання у ТНЕУ Тьєрі платить по 1800 доларів. Помешкання винаймає, а додому в Африку їздить раз у рік, переважно на новорічні свята.

Дозвілля зазвичай проводить із друзями-афроамериканцями у тернопільських караоке-клубах, де полюбляє співати українські хіти Дзідзьо та Океана Ельзи.

На запитання, чому хлопець обрав для вищої освіти Україну, жартома відповів, що спокусився на красу українок. Африканець володіє розмовною українською, знає англійську і французьку мови.

Джерело: "Номер один".

 

Вибір читачів за тиждень

Відео