«Розумний» гуманітарний вантаж дітям Донбасу

До Дня знань Тернопільська обласна рада спільно з облдержадміністрацією планує відправити гуманітарну допомогу на схід України. Як повідомив голові Тернопільської обласної ради Василю Хомінцю голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука, близько 26 шкіл на Луганщині не відчинять школярам свої двері 1 вересня через значні пошкодження та руйнування.

Також Георгій Тука розповів, що в  межах області є близько 4 тисяч дітей, які виїхали з підконтрольної терористам території і є внутрішніми переселенцями, тому саме напередодні початку навчального року вони гостро відчувають потребу в шкільному приладді.

«Є потреба в продуктах харчування, оскільки допомога піде і в інтернати. Також передали прохання про допомогу з канцелярським приладдям: зошити, щоденники, ручки і все найголовніше, що потрібно учневі в школі, - повідомив Василь Хомінець. – Десь 29-30 серпня ми повеземо цей вантаж на схід».

Через представників духовенства цю інформацію передадуть і в місцеві храми, аби  небайдужі парафіяни по можливості також долучилися до допомоги.

Соломія ШАЛАЙ

Вибір читачів за тиждень

Відео