Волонтери "Теребовлянської вежі" розповіли, чим ризикують на передовій

На обласний форум для учасників АТО та волонтерів "Від єдності до незалежності" прибула волонтерська група із ГО "Теребовлянська вежа". Серед її учасників - відомий український художник, справжній патріот Микола Шевчук, який разом з іншими дуже часто відвозить допомогу на Схід України.

Черговий вантаж у зону бойових дій практично вже зібрано, і волонтери знову готуються до наступної поїздки. Хлопці згадали, як під час однієї їхнє авто зламалось ще біля Житомира, і машину довелось залишити там. Через це група роз'єдналась, і волонтери поїхали у різних напрямках на двох інших машинах. Одна - у бік Дебальцевого, друга - до Луганської ТЕЦ.

-  Повертаючись, волонтери їхали повз те саме місце і… просто не впізнали його: замість будівель та дерев було поле в ямах-воронках, - згадав Микола Шевчук. - Від побаченого аж мороз поза шкіру пішов… 

Інша група волонтерів із ГО «Теребовлянська вежа», минувши Дебальцеве, рухалась на передову, у саме пекло. Зупинилися на одному з блокпостів, командир військового підрозділу далі не пускав, сказав, що вся «зеленка» прострілюється ворогами, їхати не можна. Але ж волонтери дали тверде слово довезти вантаж, тому на свій страх і ризик таки подалися манівцями у пекло. Хлопці чемно виконували настанови командира блокпоста і рухалися зі швидкістю понад 80 км/год. Напевно, це і врятувало їх від мін та снарядів «градів», які рясно вибухали обабіч, позаду і попереду...

Павло Лисюк

Голова волонтерського руху Заліщиків Павло Лисюк під час розмови сказав: "Путін хоче посіяти смуту, але йому це не вдасться у жодному випадку, бо він так до кінця і не зрозумів, що насправді являє собою Україна і хто за нею стоїть. А за нею стоїть Бог". 

Валентина СЕМЕНЯК

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео