Тернополян навчатимуть, як поводитись з вогнепальною та холодною зброєю

Засновники військово-патріотичного вишколу у Тернополі навчатимуть тернополян, студентів та учнів старших класів, як поводитись з вогнепальною та холодною зброєю. Окрім того, у рамках нового соціального проекту "Дике поле" у місті відкриють школу ножового бою.

Проект, за словами його організатора Микола Більчука, почне діяти найближчими числами у вересні. 

- У нас є інструкторська група, яка протягом чотирьох місяців проходила підготовку до проекту, - каже Микола Більчук. - Це спеціально навчені люди, які проводитимуть навчання з юридичних, психологічних та технічних норм поводження з вогнепальною та холодною зброєю для учнів старших класів та студентів.

Проект передбачає формування серед населення стійких знань законодавства в сфері придбання, обігу та користування зброєю. Створення популяризаційної та пізнавальної літератури, зйомка документальних передач про зброю, пише 20хвилин. Та наведення прикладів застосування зброї на користь суспільства і закону як простими громадянами, так і представниками правопорядку. За словами організаторів, у Тернополі можливе створення громадської організації, яка буде представляти інтереси власників зброї.

На думку пана Більчука, такий проект забезпечить відповідальне ставлення та свідоме використання дозволеною законом зброї в цілях самозахисту та охорони громадського порядку.

Окрім того у рамках проекту відкриють школу ножового бою, у яку зможуть записатись усі бажаючі віком від 16 років. 

Довідка

Бажаючі взяти участь у проекті зголоситись за телефонами: 067-196-18-81 та 093-576-05-05.

Вибір читачів за тиждень

Відео