Врятуй життя дитині

8 жовтня, об 11 годині, у конференц-залі №5 готелю «Тернопіль» (2 поверх) відбудеться прес-конференція акції «Врятуй життя дитині».

Метою даної акції є збір запасів крові для онкохворих дітей, що лікуються у гематологічному відділенні Тернопільської міської дитячої лікарні. Їм катастрофічно бракує донорської крові – адже кожна дитина, що проходить курс хіміотерапії, постійно потребує переливання крові.

Акція складається з двох етапів:

1-й триватиме з 05 до 31 жовтня. В цей період буде проведено інформування та заохочення тернополян взяти участь у акції. 2-й триватиме з 01 до 30 листопада - у цей період відбуватиметься збір крові.

Людині, котра хоче стати донором, достатньо зателефонувати за номером 097- 186-39-59. Таким чином, вона реєструється у волонтерів та отримує детальну інформацію щодо подальших дій.

Головним організатором даної акції є «Жіноча Січ»  – реферантурний жіночий підрозділ, який входить до складу ВО «Тризуб» ім. Степана Бандери.

За підсумками акції «Врятуй життя дитині», яку проводила «Жіноча Січ» у 2014 році, кров для онкохворих дітей здало 54 людини. За нашими підрахунками, це приблизно 20 літрів крові. Найчастіше відгукувалися молоді матері, адже їм, як нікому іншому, зрозуміло, як важко, коли хворіють діти.

Донором крові чи плазми в нашій країні може стати кожний здоровий громадянин України у віці від 18 років, вагою не менше 50 кг. Звичайно ж, наявність інфікування ВІЛ, вірусом гепатиту В, С, туберкульозом чи сифілісом являється абсолютною забороною для донорства. Для виявлення несумлінних людей, носіїв інфекційних хвороб та зараженої крові, існує сильна лабораторна база й карантинний режим.

Недавно проведені процедури пірсингу, татуювання, проколювання шкіри, голковколювання, а також переливання крові обмежують донорство, але через 12 місяців, за умови повного здоров’я, можна поновляти дачі крові. Інтервал між донорськими днями для чоловіків не менше 60 діб, для жінок — не менше 90. Таким чином, омолоджувати кров та проводити безкоштовний контроль здоров’я жінки можуть 3–4, чоловіки 4–5 разів на рік.

Готуючись до дачі крові, необхідно знати декілька правил:

• Напередодні, ввечері необхідно повечеряти, при цьому не вживати жирну, молочну їжу та напої, які містять алкоголь.

• В день здачі крові бажано бути відпочилим, легко поснідати та не планувати на цей день яких-небудь серйозних справ, інтенсивної фізичної праці, прийому алкоголю. Не бажано в цей день керувати транспортними засобами через емоційне збудження, яке буває, як правило, у всіх.

• За 2 години до та 2 години після здачі крові курити небезпечно, як для себе, так і для того, кому попаде ваша кров.

За детальною інформацією про акцію просимо звертатись:

+ 38 (067) 38-99-138 – Христина Ющенко

 

Вибір читачів за тиждень

Відео