В України є два головних напрямки – це IT і земля

Evaax.com - платформа, розроблена тернопільськими програмістами, яка може скласти повноцінну конкуренцію таким гігантам, як: Facebook, Вконтакті і Однокласники.

"Терен" поспілкувався із молодим ідеологом і розробником соціальної мережі нового покоління - Іваном Шовковичем.

- Іван, сьогодні Ви займаєтеся розробкою нової соціальної мережі, розкажіть в чому основна ідея?

- Ідея полягала у створенні дійсно конкурентного продукту, не тільки у межах України, але і у межах світу, який би  міг спокійного конкурувати з іншими соціальними гігантами.

Із своїм дещо унікальним, а деколи повторяючим дизайном і функціоналом, оскільки соцмережі багато чого один у одного запозичують.

- Як називатиметься Ваш проект і яка його особливість?

- Має назву мережа - Evaax. сom. Особливість її в тому, що вона повністю розроблена українцями, від перших штрихів дизайну до останніх крапок у коді. Також ідеї у дизайні і реалізації функціонала і так далі.

- Що особливого ми вже можемо побачити?

- По факту – це дизайн, який має сподобатися. Ми аналізували функціонал наших можливих конкурентів - це Друзі і weua.com. Ми хочемо показати дійсно конкурентний продукт, який буде добре прописаний і відповідатиме якостям світового стандарту, а не регіонального.

- Коли виникла ідея, та коли ми матимемо змогу користуватися розробкою?

- Бета-версія уже доступна. Ідея виникла у 2013, вона була запущена на готовому рішенні і з того року розробляється цей продукт. Цей продукт ніколи не буде завершений, адже він буде постійно змінюватися, вдосконалюватися, розвиватися.

- Яке майбутнє в України у IT-сфері?

- В України є 2 головних напрямки - це IT і земля, тому потрібно розвиватися у цих сферах.

 

Юлія ПАЛЕНИЧКА

 

Вибір читачів за тиждень

Відео