У Підгайцях у козаки посвятили військового комісара

Ритуал посвячення в козаки відбувся у храмі Успіння Пресвятої Богородиці. У посвяченні взяли участь представники реєстрового козацтва Тернопільської та Івано-Франківської області, отець-декан Підгаєцького деканату УПЦ КП Петро Федів, заступник голови РДА Степан Цяпа.                               

Настоятель храму отець-декан Петро Федів відслужив молебень до Пресвятої Богородиці та звернувся до майбутніх козаків з побажаннями наснаги, хоробрості, козацької звитяги, дотримання основного обов’язку козака – захисту рідної землі і народу від ворогів.

Опісля представник козацтва зачитав козацький Указ і привів до Присяги майбутніх козаків. Козацьку присягу прийняв Підгаєцький військовий комісар Сергій Дзюма та інші претенденти у козаки на козацькій шаблі, вклякнувши на коліна, поцілувавши Козацький прапор і Державний Прапор України.

Священик покропив козаків свяченою водою, благословивши їх на добрі справи.

Представники Тернопільської та Івано-Франківської обласних організації УРК у своїх виступах сказали, що сучасні козаки утверджують і примножують традиції лицарів визвольних змагань різних поколінь, починаючи з часів Київської Русі й Галицько-Волинського князівства. Вогонь боротьби і свободи не згасає в їх серцях і сьогодні. Основним на сьогодні є об’єднання України, зміцнення громадянського миру й злагоди, підйом національного духу. Новоспеченим козакам вручили посвячені ікони Божої Матері.

Підгаєцька РДА

Вибір читачів за тиждень

Відео