Тернополяни скаржаться на недосконалість мережі громадського транспорту

Жителі обласного центру не задоволені окремими тролейбусними маршрутами. На сторінці «Формуємо нову мережу громадського транспорту» в соціальній мережі Вконтакті з’явився допис Андрія Біньковського щодо недоцільності зміни маршруту тролейбусу №3.

«З огляду на те, як їздить 3 тролейбус, не розумію, чому його ще досі не повернули на колишній маршрут. Він возить повітря, - пише Андрій. - Коли є час, виходжу на кільце Злуки – Тарнавського – Коновальця і дивлюся, як він їде. Возить він в основному пільговиків, яким однаково, чи їхати на ринок чи в центр по Злуки, чи через Збаразьку. Якби їх ще багато було, а то переважно кілька людей, а то і часом сам кондуктор в салоні. Такий маршрут неприпустимий».

Запис активно коментують. Тернополяни продумують варіанти виправлення ситуації. Серед пропозицій: пустити тролейбус по маршруту «ринок-Східний-проспект Злуки-11 школа-Аляска-залізничний вокзал-ринок». Така зміна потребуватиме певних технічних робіт на лінії, щоб забезпечити поворот з проспекту Злуки на вулицю Тарнавського.

Є й пропозиція влаштувати поворот з вулиці Київської на Аляску.

Обговорюють також можливість роботи у вихідні тролейбуса №4.

Очевидно одне: система мережі громадського транспорту Тернополя не досконала і потребує змін. Усе потрібно обговорювати з галузевими фахівцями і містянами, шукати оптимальні варіанти для кожного з маршрутів. До уваги треба брати усі фактори – завантаженість транспортних ліній, особливості трафіку в Тернополі, рентабельність та побажання перевізників і пасажирів.

Тамара КОБЛИК

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео