Міський військкомат із казни Тернополя отримає 600 тисяч гривень

По 150 тис. гривень щороку виділятимуть із міської казни на виконання Програми «Призову громадян Тернополя на строкову військову службу на 2016-2019 роки». Таке рішення ухвалили на сесії 22 грудня.

Доповідав із цього питання Сергій Гаврилюк – військовий комісар Тернопільського об'єднаного міського військового комісаріату.

- Програму передбачається виконати в один етап, протягом 2016-2019 років, - каже доповідач. – Щороку нам мінімально на потреби необхідно 150 тисяч гривень. Загалом на Програму планується виділити 600 тисяч гривень (див. таблиці унизу – прим.).

У документі йдеться, що фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів міського бюджету, проте із урахуванням наявного фінансового ресурсу. Причому, Тернопільський об’єднаний міський військовий комісаріат зобов’язаний уточнювати заходи, проміжні строки їх здійснення і обсяги фінансування Програми. Міська рада також залишила за собою право уточнювати і коригувати документ під час його виконання. До того ж, обсяги коштів, необхідних для виконання заходів, передбачених Програмою на наступний рік, щорічно виноситимуть на затвердження сесією.

У результаті виконання Програми військові сподіваються підвищити якість патріотичного виховання молоді у Тернополі, а також медичного обстеження і лікування призовників. Тож до лав Збройних Сил України для виконання конституційного обов'язку, на їхню думку, незабаром йтиме лише молодь, яка за своїми морально-психологічними і фізичними якостями дійсно придатна для проходження військової служби.

Запитань до Сергія Гаврилюка депутати не мали. Відразу погодилися, що Програму ухвалювати треба і віддали за неї 40 голосів «за».

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

Ресурсне забезпечення Програми призову громадян Тернополя на строкову військову службу на 2016-2019 роки

Обсяг коштів, які пропонується залучити на виконання програми

Усього витрат на програму у тис. грн

2016 рік

2017 рік

2018 рік

 2019 рік

 

Обсяг ресурсів, усього, у т. ч:

150

150

150

150

 

міський бюджет

150

150

150

150

 

ПАСПОРТ Програми

Перелік бюджетів, які беруть участь у виконанні програми

міський бюджет

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми:

600 тис. грн

Коштів міського бюджету

600 тис. грн

 

Вибір читачів за тиждень

Відео