Ростислав Фук

«Ти назавжди в моєму серці»: військовий з Тернополя втратив на війні дружину-захисницю

Надії Войцишин (Петруновській) тепер назавжди 26 років. Вічна пам’ять

27 березня загинула на Запорізькому напрямку Надія Войцишин (Петруновська) дружина захисника з Тернополя Юрія Войцишина. Про це повідомили на фейсбук-сторінці Любомльського ліцею, випускницею якого була Надія.

Чоловік захисниці також воює. Пара одружилася восени 2022 року.

Ти була дуже світлою людиною, яка завжди була готова допомогти і підтримати будь-коли. Мені тебе не вистачає і не вистачатиме постійно. Я не можу повірити ще досі, що тебе більше нема. В нас були такі гарні плани, ми мали ще стільки зробити, ми тільки почали створювати сім'ю. Я тебе дуже сильно кохаю, ти назавжди залишишся в моєму серці, – написав Юрій Войцишин на своїй фейсбук-сторінці.

Надії Войцишин тепер назавжди 26 років. Вона родом з Попасної Луганської області, звідки переїхала ще у 2014 році. Жила та закінчувала школу в тітоньки в Любомлі. Вже тут підкорила багатьох своєю українською — розмовляла виключно рідною, соловʼїною, написала у фейсбук-групі «Волонтерська допомога Любомлю» Катя Мокренко.

По закінченні школи Надія вступила на педагогічний факультет в м. Рівне, паралельно навчалася також на військовій кафедрі. Хоч в рідному місті на той час стало спокійніше, вирішила залишитися на Західній Україні, бо жила, надихалася, любила усе, що стосувалося українського. Надійку цікавило усе — обряди, традиції, звичаї, поезія, культура, бо Україна була коханням її життя.

Капітан Надія Войцишин (Петруновська). Світла і вічна пам'ять

В 2020 році 18-річна Надя прийняла свідоме, обдумане та виважене рішення — вступила до лав ЗСУ.  У 2022 році вийшла заміж.

Вона мріяла про гучне, велике весілля, бо побралися з коханим швидко, в колі найрідніших. Все казала: « Закінчиться війна, відгуляємо з усіма традиціями, з друзями, рідними». Навіть сукню замовила-купила… Надійка була дуже світлою, щирою, доброю, привітною, завжди з теплою усмішкою на устах. Вона була Сонечком, надією та опорою для своїх рідних, дідуся з бабусею, матусі з татом та братиком, для тітоньки, сестричок. Була хорошим, надійним другом для цивільних друзів, та побратимів, - пише Катя Мокренко. 

Колектив Терену щиро співчуває рідним, близьким і побратимам капітана Надії Войцишин з приводу непоправної втрати. Вічна пам’ять.

Читайте також: «Відповідальний офіцер, досвідчений фахівець»: на Тернопільщині поховали 55-річного військовослужбовця

Фото Любомльського ліцею та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео