Аграрії Тернопілля відправили у зону АТО фуру з найнеобхіднішим (фото)

Близько 600 тонн різних продуктів відправили цього року на схід, у зону АТО аграрні господарства Тернопільщини. Напередодні Новорічних і Різдвяних свят вони зібрали ще одну фуру із найнеобхіднішим для наших вояків.

У довгу дорогу сьогодні, 24 грудня, багатотонну машину споряджали керівники кількох аграрних підприємств із різних районів Тернопілля спільно з очільниками краю. Священики із Архикатедри благословили водіїв перед складним маршрутом, аби вони не мали проблем у дорозі.

- Наші аграрії постійно допомагають воякам. Ми дякуємо їм за розуміння і підтримку наших військових, - сказав  голова ОДА Степан Барна. – Ця машина поїде маршрутом Попасна-Сватове-Золоте-Лисичанськ. Допомогу отримають насамперед хлопці з батальйону «Тернопіль», підрозділів 44-ї артилерійської бригади.

На схід з Тернопілля відправляють переважно продукти тривалого зберігання, адже у прифронтовій зоні можуть виникнути проблеми, наприклад, із складуванням м’яса чи молочних продуктів. Хоча такі передачі раніше аграрії теж робили.

- Наше господарство цього разу передало чотири види круп і цукор, приблизно на 20 тисяч гривень, - каже директор агропромислового підприємства «Аркадія» з Гусятинського району Микола Пилипів. – Загалом за рік зібрали допомоги на суму понад 800 тисяч гривень. 

До слова, на схід із гуманітарним вантажем також відправили 100 малюнків дітей Тернопілля. Задля цього в області організували спеціальний конкурс. На малюнках – побажання воякам, вітання з Різдвом і Новим роком.

Триватиме рейд близько трьох днів. Супроводжуватиме гуманітарний вантаж голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.

- Ми це робимо, щоб наші хлопці відчували, що про них пам’ятають і дбають, - каже він.

До слова, багатотонний автомобіль для відправки продуктів бійцям АТО надала фірма «Агрон» із Товстолуга Тернопільського району. Фурами аграрного господарства, яким керує Юрій Березовський, продукти на схід перевозять уже не вперше.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео