У тернопільських школах через грип відміняти навчання поки що не будуть

Ситуація із захворюванням на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) і грип у Тернополі відповідає сезонним щорічним показникам.

Хворих за останній тиждень – побільшало, але епідемічного порогу ми ще не перейшли. Про це на прес-конференції в обласній держадмінстрації сьогодні, 13 січня, повідомив начальник міського відділу охорони здоров’я Ростислав Левчук.

- Ситуація із захворюваністю на респіраторні вірусні інфекції - прогнозована, - каже Ростислав Левчук. - Усі медичні заклади міста підготовлені до прийому пацієнтів. Показник захворюваності наразі становить 44,5 випадків на 10 тисяч населення, що відповідає 62,25% від орієнтованого показника.

За минулий тиждень ріст захворюваності становив лише 11%, стверджує медик. Оскільки школярі на навчання пішли лише три дні тому, робити висновки щодо цієї категорії населення медики не поспішають (навчання поки що розпочали лише у школах Тернополя і Чорткова, решта дітей краю – досі на зимових канікулах – прим.). За інформацією, що надходить від учителів, відсутніх дітей - небагато. Тож підстав для припинення навчання у школах міста поки що немає. Це питання піднімуть лише тоді, коли у класах на навчання не ходитимуть 30% учнів.

- Відділ охорони здоров’я і медичного забезпечення Тернопільської міської ради, а також медичні заклади міста проводять щоденний моніторинг стану захворюваності на ГРВІ і грип, - додає пан Левчук. - Наразі ситуація у місті, як і в області, - передепідеміологічна і відповідає тим показникам, які спостерігалися у цей зимовий період минулого року.

До речі, Ростислав Левчук принагідно похвалився показниками планової вакцинації від грипу. Тож особливих ускладнень під час вірогідної епідемії він у місті не очікує.

Медики принагідно нагадують: таблетки - не панацея від хвороби, а тим паче, від грипу і - що головне (!) – ускладнень, які він може спричинити. Ліки - лише складова усього процесу одужання. Важливо знати, що тільки комплексна специфічна терапія допоможе вилікуватися від грипу будь-якого штампу. Але препарати повинен призначати лише лікар, а не аптекар. Не кажучи уже - про самого хворого.

Віра ОЛКСАНДРОВИЧ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео