Тамара Коблик

На Тернопільщині чоловіка оштрафували за спалювання стерні

Через дії 40-річного ланівчанина ледь не почалася масштабна пожежа

Чергового палія сухої рослинності притягнули до адміністративної відповідальності у Лановецькій громаді. Про це повідомили у пресслужбі ДСНС України у Тернопільській області.

Від початку 2023 року на території Кременецького району зафіксували 27 випадків пожеж в екосистемах (спалювання сухої рослинності, пожнивних залишків та сміття), де до адміністративної відповідальності, у вигляді штрафу, притягнули 9 осіб.

Так днями на території міста Ланівці 40-річний громадянин проводив спалювання сухої рослинності та пожнивних залишків на землях сільськогосподарського призначення, внаслідок чого розпочалася пожежа з перекиданням на суміжну ділянку. На порушника склали протокол та притягнули до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в розмірі 3060 грн.

Рятувальники вкотре наголошують, що спалювання сухої трави, чагарників, сміття, пожнивних залишків та іншої рослинності заборонене, а також карається законом у вигляді штрафу:

  • для громадян від 3 060 до 6 120 грн.
  • для посадових осіб 15 300 до 21 420 грн.

Також інформуємо, що на території нашої держави здійснюється супутниковий моніторинг території, одним із основних завдань якого є виявлення теплових випромінювань, що виникають в результаті пожеж. Супутники здатні реєструвати інфрачервоне випромінювання, яке випускається пожежею і виявляти такі джерела тепла з великої висоти. Це дозволяє оперативно виявляти пожежі, відслідковувати їх розповсюдження і координувати дії пожежних служб для ефективного гасіння, - йдеться у повідомленні пожежників.

Фото ДСНС

Вибір читачів за тиждень

Відео