Традиція катання на санчатах в Тернополі не забута (фото)

Щоразу, коли проходжу поряд із спуском в парк «Топільче», що біля «Пятачка» на перехресті вулиць Миру та Дружби, згадую зимові дні свого дитинства. Ми проводили тут весь час, катались хто на санках, хто на лижах, а хто й на рюкзаку чи шматку картону. Тут було 3 гірки різної складності і завжди існувала черга на спуск.

Зараз тут порожньо. Не чутно дитячого сміху, ніхто не сперечається за звання безстрашнішого власника санок. Здається, діти змінили пріоритети і тепер проводять час не на свіжому повітрі, а сидять вдома з ґаджетами в руках.

Проте БАМ тішить. В парку «Національного відродження» традиція зимового катання на санчатах не забута. Діти тут повсюди. В дворах на проспекті Злуки малеча вчиться з’їжджати з похилих гірок. 

- Щойно випав сніг, ми дістали санки і тепер щодня катаємося, - каже Галина, мама 5-річної Алінки. – Головне - приклад батьків. Якби я сиділа цілий день за комп’ютером, то діти були б такі ж. А так ми з чоловіком теж катаємося разом з малечою, це ж найвеселіша зимова забава.

Карантин у школі став ще однією причиною збільшення кількості дітей на гірках. Розпашілі обличчя, дзвінкий сміх та веселі юрби дітлахів тепер зустрічають кожного, хто вирішив прогулятись засніженим парком.

Тамара КОБЛИК

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео