Тернопільський технічний університет прощається з першим ректором (фото, відео)

Сьогодні, 1 лютого, у приміщенні Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя відбувається церемонія прощання з першим ректором вишу Олегом Миколайовичем Шаблієм.

Віддати останню шану талановитому вченому і громадському діячу, доктору фізико-математичних наук, професору, члену Академії інженерних наук України, заслуженому діячу науки і техніки України, хорошому товаришу, колезі прийшли студенти, професорсько-викладацький колектив, працівники університету, друзі.
«Олег Миколайович був надзвичайно толерантним, інтелектуальним чоловіком, відомим вченим з високими моральними якостями. Студентство та викладачі глибоко сумують з приводу втрати», - каже керівник відділу роботи з молоддю та зв'язків з громадськістю ТНТУ Оксана Децик.

Помер Олег Шаблій 31 січня, напередодні наукових читань на честь Івана Пулюя, ім’я якого носить вищий навчальний заклад. Університетська громада проводила їх традиційно 2 лютого, у день народження Пулюя. Олег Шаблій багато доклався до організації цих читань, розповідають колеги.

«Це велика втрата для нашого університету, громади Тернополя, держави, - сказав завідувач кафедри вищої математики ТНТУ Борис Шелестовський. - Олег Миколайович був фундатором і засновником університету. Все, що тут збудовано за його ректорства з 1985 року по 2007 рік, - його визначна заслуга. Ім'я Олега Миколайовича навіки залишиться в історії нашого університету». 

Деталі - у відео.


Оксана СЛОБОДЯН

 

Вибір читачів за тиждень

Відео