Тернопільські музичні школи отримали скрипки із Швейцарії (фото, відео)

Дві дитячі скрипки привіз у подарунок тернопільським учням віолончеліст Денис Северин. Він вручив їх 4 лютого під час майстер-класу у музичній школі №1.

Музичні інструменти виділила асоціація «Мистецтво без кордонів» у Швейцарії.

- Передали сім скрипок, я їх везу туди, де є першочергова потреба, - розповідає Денис Северин, який є також президентом асоціації. – Окрім Тернополя, два інструменти будуть служити учням у музичних школах Тбілісі, де також проблематична ситуація із забезпеченням. Дві скрипки поїдуть у Запоріжжя. Якому місту дістанеться сьома, ще не вирішили.

Скрипки у тернопільських музичних школах використовуватимуть для щотижневих занять кращих учнів. За словами Дениса Северина, такий подарунок компенсує нестачу фінансів для забезпечення навчання.

- Інколи батьки не мають грошей, щоб купити інструмент. В школах також нема достатньо ресурсів. І хтозна, чи ми не пропускаємо генія, який не прийде навчатись через такі матеріальні причини, - додає музикант.

Скрипки найпростішої моделі коштують від 100 доларів. Подаровані швейцарською асоціацією – набагато вищого рівня, зазначає тернопільський музикант Тарас Видиш.

- Також Денис привіз смичок, який ми відвеземо в один з районів, - продовжив Тарас Видиш. – Там проведемо майстер-клас. Наша мета – охопити максимум районів із подібним візитом, щоб популяризувати музичне мистецтво. Це затребувана професія в Європі. Тому є перспективи,  розвивати свої таланти варто. А ще асоціація надала два комплекти струн. Це буде призовий фонд для конкурсу пам’яті братів Теленків.

Денис Северин провів майстер-клас гри на віолончелі. Як додають педагоги, музикант виділяє із щільного графіку концертних турів час для занять з тернопільськими учнями.

Довідково. Денис Северин - професор вищої музичної школи в Женеві і Вищої школи мистецтв в Берні (Швейцарія), лауреат престижних премій ECHO KLASSIK (2015), GRAMMY AWARD (2007).

Катерина БОЙКО

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео