Бійців АТО нагородили на святковій літургії (фото)

П’ять бійців АТО з Тернопільщини отримали відзнаки учасника бойових дій. Нагороди їм вручили після святкової літургії на честь Стрітення Господнього у храмі Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ КП, що на вул. Клима Савури.

Бійців поблагословив архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Української Православної Церкви Київського Патріархату владика Нестор.

- Стрітення означає зустріч людини з Богом. У цей день старець-перекладач Симеон зустрів Богородицю з Ісусом на руках. Свого часу цей чоловік перекладав на грецьку мову пророцтво книги Ісаї. Там були слова, що діва в утробі прийме і народить на світ сина Божого. Коли ж Симеон захотів виправити слово «діва» на «жінка», до нього прийшов Ангел і розповів про непорочне зачаття. Симеон повірив і дочекався моменту, коли пророцтво збулось. Так і кожен з нас повинен повірити у Божу силу для тих, хто виконує його волю. В умовах війни ми бачимо справжніх патріотів, ми бачимо об’єднаний волонтерською діяльністю народ. Перемога буде за тими, хто вірить, - зазначив архієпископ Нестор.

Один з бійців Юрій Гельжинський згадує, що служба в зоні АТО була для нього великою честю.

- Приємно сьогодні отримати цю нагороду, яка нагадує про виконаний мною обов’язок чоловіка і патріота, - розповідає боєць. – Я захищав країну на Луганському напрямку. Був командиром батальйону. Зараз повернувся додому, проводжу час з сім’єю та проходжу реабілітацію. Роботи поки ще не маю.

Катерина Бойко

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео