Через шахраїв 26-річний чоловік втратив десять тисяч гривень

В чергову пастку шахрая потрапив 26-річний мешканець обласного центру. Парубок хотів придбати запчастини до автівки, однак залишився без товару і чималої готівки.

Потрібний товар тернополянин знайшов на сайті ОLX Низька ціна привабила покупця, тож  зателефонував продавцю.  Той повідомив, що розпродує залишки тому ціни значно нижчі аніж в автомагазинах. Запевнив, що у якості товару покупець може не сумніватися. Сторгувалися в ціні і продавець наддав реквізити для оплати, повідомивши що після отримання коштів одразу відправить товар.  Тернополянин поспішив переказати готівку на дві банківські картки та став очікувати запчастини. Не дочекався. Не відповідав і телефон афериста-продавця.

Шахрай заробив на довірливому покупцю понад десять тисяч гривень.

Правоохоронці вкотре застерігають краян бути обачними та не довіряти незнайомцям. Торгівля в Інтернет-мережі приваблює чимало аферистів, котрі вміло обманюють громадян.

Не пересилайте готівку маловідомим та сумнівним покупцям. Найкраще купувати товар наложеним платіжем, а вже по прибуттю, оглянути покупки та оплатити. Варто читати відгуки про продавця та товар на сайті, про довіру покупців свідчать і високі рейтинги.  Не ризикуйте власними коштами заради привабливої ціни.

Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській області

 

Вибір читачів за тиждень

Відео