У ТНЕУ обговорюють проблеми реформування правової системи

У Тернопіль 8-9 квітня на Міжнародну науково-практичну конференцію «Україна в умовах реформування правової системи: сучасні реалії та міжнародний досвід» приїхали представники 11 країн.

За словами Валентина Слома, заступника декана юридичного факультету ТНЕУ, минулого року в університеті вже відбувалась конференція на таку тематику, проте вона була всеукраїнська з міжнародною участю. Цього ж року захід міжнародний, присутні представники з багатьох країн: США, Великобританії, Канади, Німеччини, Польщі, Вірменії тощо.

- За більш ніж 20-річну історію становлення юридичного факультету, тут починає розвиватись велика наука. І я гордий, що науковці нашого університету змогли запросити колег з 11 країн. Тобто ми бачимо, що наука в нашому Тернопільському національному економічному університеті носить дійсно багатогранний та міжнародний характер, - зазначив Андрій Крисоватий, ректор ТНЕУ.

На конференції розглянули питання, пов’язані з реформування законодавства України, з урахуванням міжнародного досвіду.

В рамках проекту «Справедливе правосуддя» проводилося соцопитування в судах Тернопільської області, до яких залучались студенти ТНЕУ. На конференції присутні судді, які обговорили питання реформування саме судової системи.

Співорганізаторами заходу є USAID.

Міжнародна конференція триватиме 2 дні. В рамках заходу організатори проведуть екскурсію для іноземних гостей.

Даяна КОСТЕНЧУК

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео