На Тернопільщині планують відкрити ще 12 поліцейських станцій

Пілотний проект «Поліцейська станція» вперше запустили в Тернопільській області, в селищі Золотий Потік. Оскільки проект став успішним, тож було вирішено відкрити аналогічні станції в інших населених пунктах.

- Ми побачили, що на виклик про порушення, тоді ще міліція їхала не так швидко, як необхідно. Як варіант вирішення цієї проблеми ми створили 3 групи швидкого реагування, яких з липня стало 7, - розповідає Олександр Богомол, т.в.о. начальника ГУНП в Тернопільській області.

Поза увагою залишились невеликі населені пункти, такі як Почаїв, Дедеркали, Вишнівець. Ті населені пункти, де немає стаціонарних відділків поліції, і куди правоохоронці дуже часто просто не встигають доїхати на виклик. Для швидшого реагування працівників поліції на виклику у віддалених містечкам і був запущений проект «Поліцейська станція».

- В невеликих населених пунктах, а їх на сьогоднішній день 19, нами запропоновано введення в дію «Поліцейських станцій». Це 8-10 поліцейських на базі об’єднаних територіальних громад. 2-3 діючих кабінети у приміщенні. Швидке реагування на події, допомога потерпілим, - коментує Олександр Богомол.

На сьогоднішній день запущено вже 3 поліцейських станції, ще дві відкриють до кінця наступного тижня, та, окрім цього, до кінця півріччя планують відкрити ще 12 таких станцій.

Даяна КОСТЕНЧУК

Фото автора 

Вибір читачів за тиждень

Відео