Агро-новини 16 травня

Новини аграрного сектору.

Індія бажає купувати українські боби, сир і сметану

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індія в Україні Манодж Кумар Бхарті запропонував вінницьким аграріям експортувати бобові сир та сметану до Індії, повідомляє Вінницька облдержадміністрація.

Під час зустрічі посла з українською стороною було відзначено, що з вересня 2015 р. в обсягах експорту з Вінницької області Індія посідає першу позицію, витіснивши з лідерів Росію.

Посол Манодж Кумар Бхарті зауважив, що Індія потребує імпорту бобових культур.

«Півтора мільйони людей в Індії споживають 14 видів бобових двічі на день. А для наших вегетаріанців це найбільше джерело білку. Тому усіх, з ким я спілкуюсь на цю тему в Україні, закликаю виробляти та експортувати до Індії те, що вона споживає. Ми купуємо 500 тис. т бобових у Канаді. Але ж Україна набагато ближче. І я готовий запросити делегацію підприємців з Вінниччини до Індії, щоб показати, які є канали імпортування, які саме види бобових потрібні. Також прошу – навчіть індусів їсти сир і сметану. Корови у Індії є, а от культури споживання кисломолочних продуктів немає», — зазначив він.

В Україні ринок жита може розширити свої пропозиції на 20%

У жита є всі шанси міцно закріпитися в сівозміні господарств і розширити свої позиції на 20% завдяки розширенню його застосування в кормовиробництві. Про це спеціально для Kurkul.com повідомила прес-служба BASF.

Нагадаємо, що BASF підтримує проведення сайтом Kurkul.com АгроЕкспедиції «Жито».

«Оскільки ми не були активно представлені в Україні на ринку жита, вважаємо, що АгроЕкспедиція дозволить нам більше зрозуміти потреби аграріїв і розширити наші пропозиції в цьому сегменті. Крім того, маючи позитивні результати роботи препарату Систіва на посівах ячменю, ми бачимо перспективи і переваги його застосування на вказаній культурі», - йдеться в повідомленні.

BASF має для виробників жита широкий спектр пропозицій засобів захисту рослин.

«Для жита в Україні зареєстрований протруйник Кінто Дуо (рег. КІНТО Дуо) для захисту від грибкових хвороб насіння, а також від хвороб, які перебувають в ґрунті. В наступному році ми очікуємо розширення реєстрації на жито нашого інноваційного фунгіциду-протруйника Систіва (рег. Систіва), який є революційним рішенням для захисту посівів зернових від хвороб. У майбутньому можливе розширення реєстрація росторегулятора Хлормекват-Хлорид 750 в Україні. В Європі себе добре зарекомендував також росторегулятор Медакс Топ, який, на жаль, зареєстрований в Україні поки лише для пшениці. З фунгіцидної групи в Німеччині і Польщі пропонується препарат Капало. Він прекрасно справляється з контролем іржі, як основної хвороби, яка уражує жито», - зауважує представник прес-служби BASF.

Львівщина пропонує в оренду інвесторам 3,7 тис. га землі

На Львівщині працівниками Держгеокадастру сформовано перелік зі 196 земельних ділянок для сільськогосподарського виробництва державної власності (за межами населених пунктів), право оренди яких готується до продажу на земельних аукціонах цього року. Загальна площа земель, що пропонуються в оренду – 3708 га, пише прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Ділянки пропонуються в оренду у всіх районах Львівщини. «Усі кошти від оренди державних сільськогосподарських земель надходять до місцевих бюджетів. Завдяки проведенню аукціонів вартість оренди лише зростає і надалі орендарі сплачуватимуть ці кошти щорічно», — зазначив начальник головного управління Держгеокадастру у Львівській області Андрій Кавецький.

Також додається, що проведення земельних аукціонів з продажу права оренди сільськогосподарських земель вже засвідчило свою ефективність: за цей рік продано право оренди 55 земельних ділянок для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (терміном на 7 років), загальною площею 1019,2 га. Орендарі сплачуватимуть майже 2,5 млн на рік до місцевих бюджетів за користування цими землями.

  Огляд підготував Орест Сарматський

Вибір читачів за тиждень

Відео