Підприємці Тернопілля сплатять майже 600 тисяч гривень штрафів

За порушення у сфері обігу алкоголю й тютюну підприємців на Тернопільщині оштрафували на 579 тис. грн. Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) в області.

  • За результатами проведених контрольно-перевірочних заходів, наші фахівці у січні-квітні виявили 73 порушення вимог чинного законодавства у сфері обігу алкогольних напоїв і тютюнових виробів,- каже начальник Головного управління ДФС в області Ігор Комендат.

Зокрема, за його словами, фіскали виявили 25 порушень Закону від 19.12.1995 р. за №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Серед них: торгівля алкогольним напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін; роздрібна торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій; роздрібна торгівля тютюновими виробами за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін; реалізація алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років; зберігання алкогольних напоїв у місці зберігання, не внесеному до Єдиного державного реєстру.

  • Крім того, податківці встановили 48 порушень Закону від 06.07.1995 р. за №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування і послуг», - додає він. - За результатами проведених перевірок, до суб’єктів господарювання-порушників законодавства застосували 579 тис. грн фінансових санкцій, тобто штрафів.

Про це «Терен» також писав ТУТ і ТУТ.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео