Агро-новини 18 червня

головна агро
Новини аграрного сектору Запаси цукру впали на 33% порівняно з минулим роком Залишки цукру на початок червня оцінюються у 673 тис. т.

цукор
цукор

Залишки цукру в Україні на початок червня 2016 р. оцінюються у 673 тис. т, що на 33% менше, ніж на відповідну дату минулого року, пише прес-служба Економічного дискусійного клубу. У вересні-травні цього 2015/2016 МР внутрішнє споживання цукру оцінюється у 1,183 тис. т. «Експорт за вказаний період склав 57 тис. т, імпорт – 46 тис. т. Експортувався цукор переважно до Казахстану та Румунії. Основні імпортні поставки здійснювалися з Нідерландів та Бразилії», — сказано у повідомленні. Реєстрацію сільгосптехніки можуть передати у руки поліції В Україні найближчим часом можуть змінитися правила реєстрації сільськогосподарської та будівельної техніки, повідомляє Тraktorist.ua з посиланням на UBR.

поліція
поліція

До ВРУ подано законопроект №4613, який передбачає внесення змін до Закону України «Про дорожній рух», головним нововведенням в якому є передача функцій реєстрації сільгосптехніки МВС. До 2014 р. такими машинами займалася Державна інспекція сільського господарства, але після ліквідації цього відомства з'явився своєрідний вакуум і аграрії не розуміли, де ж їм реєструвати сільгосптехніку. Ситуація погіршувалася ще й тим, що сільськогосподарські машини повинні проходити регулярні техогляди. Нині проект закону знаходиться на доопрацюванні. Інвестування в АПК сягне максимуму — експерт Пріоритетність інвестування сільського господарства, яка розпочалася з 2010 р., досягне максимуму у 2017 році, повідомив завідувач відділу інвестицій Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» Микола Кісіль, пише прес-служба центру.

гроші-україна
гроші-україна

За його словами, потім вона буде поступово послаблюватися до 2025 р. і тоді, за розрахунками науковців, співвідношення між інвестиціями у основні галузі агропродовольчого підкомплексу – сільське господарство та харчову промисловість – набуде рівноваги 1:1. «Після 2025 р. потреба у заміні наявних у створенні додаткових потужностей харчової промисловості переважить сільське господарство, що обумовить відповідну зміну інвестиційних пріоритетів», — зазначив він. Також додав, що наразі в умовах пріоритетності інвестицій у сільське господарство слід створювати найкращі умови для її прояву, що дозволить досягти максимального макроекономічного ефекту, підсумував Микола Кісіль.

Огляд підготував Орест САРМАТСЬКИЙ

Вибір читачів за тиждень

Відео