Пам’ять про народного лікаря живе серед медиків тернопільщини (фото)

головна хір
Нещодавно у Тернополі відзначали десяту річницю смерті відомого українцям доктора Юрія Коморовського. В цей день було проведено ряд заходів: вшанування пам’яті професора, відкриття меморіальної таблиці ( про це «Терен» раніше писав ТУТ) , зокрема в цей день відбувся з’їзд хірургів ( про це «Терен» раніше писав ТУТ) , на якому обговорювали досягнення Юрія Теофіловича Коморовського і сучасні проблеми хірургії.

х1
х1

Професор Коморовський родом з Святобожіце, нині Чехія, тривалу частину свого життя провів у Тернополі. Навчався Юрій-Ростислав у Кракові, на той час – Яґеллон, закінчив Львівський медичний інститут у 1945 році, й з цього часу працював: від 1950 – доцент кафедри факультету хірургії; зав. кафедри загальної хірургії , професор кафедри шпитальної хірургії.

11
11

22
22

33
33

44
44

Основні наукові дослідження Юрія Теофіловича – це дослідження з хірургії органів травної системи, жовчовивідних шляхів. Він одним з перших запропонував нові методи пластики стравоходу, шлунка, єюнодуоденопластики, інтестиноплікації. Професора Коморовського знають не лише в Україні, а й за її межами.
  • Світла пам’ять про Юрія Теофіловича назавжди збережеться у наших серцях та в історії рідного університету, - на цьому наголосив голова Асоціації професор Ігор Дзюбановський на одному з заходів приурочених 10-ій річниці.
Народним хірургом, народним лікарем – так звали доктора на тернопільщині. Анна КРАВЕЦЬ Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео