Віра Олександрович

Україні – 25: відомі тернополяни про свято – Володимир Бобко

unnamed (6)

Напередодні 25-річчя Незалежності України «Терен» звернуся до відомих тернополян із запитаннями: «Україні – 25: як ви ставитеся до цього ювілею? Якою сприймаєте нашу державу у такому віці?».

Коментарі, які ми отримали, можна зібрати у спеціальну підбірку, що дозволить читачам скласти враження про те, із яким настроєм у Тернополі зустрічають 24 серпня.

unnamed (5)
unnamed (5)

Володимир Бобко, депутат Тернопільської обласної ради (ВО «Свобода»):

  • Чверть століття… Якби Україна була людиною, то якраз би міняла фотокартку у паспорті і роздивлялася перші зморшки, заглядаючи на себе у дзеркало. Якби Україна була будинком, певне, якраз би зараз була захована за ребрами будівельних риштувань. Але Україна - це держава. І як держава вона ще зовсім юна. А як держава у вогні війни, не зважаючи на свою юність, вона надзвичайно сильна.

Добре пам’ятаю той далекий літній день 1991 року. Я - тоді ще школяр, на канікулах у селі, зайнятий чимось «важливим» на подвір’ї. Раптом через радіо у сільську ідилію вриваються голоси Верховної Ради… Я однозначно не усвідомлював тоді всієї важливості події, що трапилася за кількасот кілометрів. Тоді я не відчував себе частиною Держави, творцем історії. Тепер розумію: Держава – це кожен із нас. Кожен українець є творцем сучасної історії юної держави. Чи це солдат, який стримує орду на сході, чи школяр, який тільки почне із вересня вивчати букви української абетки.

Ми відзначаємо свято, що стосується кожного, хто кровно тяжіє до тих, хто боронив цю землю мечем, мушкетом чи скорострілом. Це свято стосується кожного, для кого вишиванка - не просто сорочка із «прикольним» візерунком, а духовний оберіг. Це - свято кожного,  хто гордий бути Українцем. Кожного, завдяки кому Україна буде відзначати і 30-ліття незалежності і 50-ліття, я вітаю зі святом. Шануймося, бо ми таки того варті!

Решту частин спецпроекту читайте ТУТТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео