Віра Олександрович

Україні – 25: відомі тернополяни про свято – Роман Заставний

Загальна

Напередодні 25-річчя Незалежності України «Терен» звернувся до відомих тернополян із запитаннями: «Україні – 25: як ви ставитеся до цього ювілею? Якою сприймаєте нашу державу у такому віці? Які побажання маєте?».

Коментарі, які ми отримали, можна зібрати у спеціальну підбірку, що дозволить читачам скласти враження про те, із яким настроєм у Тернополі зустрічають 24 серпня.

Решту частин спецпроекту читайте ТУТТУТ, ТУТ, ТУТ.

Заставний_ф
Заставний_ф

Роман Заставний, народний депутат від «Народного фронту»:

- Я думаю, що кожен із нас має пишатися своєю державою. Як на мене, ми надто багато звертаємо увагу на якісь дріб’язки, що додають нам розчарування. Навпаки, нам треба із гордістю дивитися в минуле і з великою надією у майбутнє. Це буде правильніше, хоча і недостатньо. Просто дивитися – замало. Адже дуже важливо, щоб кожен із нас не просто очікував якогось дарунку від своєї держави, а сам її творив.

Що таке держава, насправді? Це – ми із вами! Це – наша родина: любимо ми один одного чи ні. Це – наша робота: поважаємо ми свого начальника, співробітників і підлеглих чи ні. Це – наше місто і село: бережемо ми його чи ні. Тому я традиційно оптимістично дивлюся у майбутнє. Впевнений, що цей складний момент, який ми зараз переживаємо, минеться. І навіть дуже швидко в історичному розумінні. Уже через кілька років будемо згадувати про той героїзм, який проявив український народ. Зрештою, 25 років – це так мало у геополітичному плані. Це – лише одне покоління! А пригадайте, скільки років нам нав’язували думку про другосортність, підданство. Ось тому ми і не готові ще сприймати свою державу як якусь нагороду. Ми сприймаємо Україну лише як інструмент, який повинен щось нам дати. Я постійно це чую: «А нам не дали», «У нас забрали», «Нам не дозволили». Напевно, це стається саме тому, що ми досі не усвідомили: саме МИ і є держава!

При святі бажаю тернополянам того, заради чого ми живемо – просто бути здоровими, щасливими, отримувати задоволення від життя. І звісно, у такий непростий час для української держави я всім нам бажаю миру – у душі і загалом у світі!

Фото із відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео