Англійським журналістам показали, як сепаратисти курять коноплю

vijna

Англійський журналіст Джек перебуває на прередовій та висвітлює для європейських громадян події на Сході України.

«Про Україну у світі справді мало інформації. Кличка і Шевченка недостатньо, щоб про вас говорили. Навіть тепер, коли іде війна, більшість громадян Європи вважають, що це олігархи  ділять владу. Дуже мало знають, що на вас напала Росія. Адже вся інформація про Україну доходить до пересічних європейців дуже вибірково. Місцеві засоби масової інформації, пишучи про вас, користуються послугами російських спец-кореспондентів, а ті, перебуваючи в фальшивому оточенні, відповідно передають фальшиву інформацію. Ваші телевізійні канали не представлені в Європі, хоча,  про що ми говоримо? В Мар'їнці, Авдіївці, працюють сепаратистські канали «Оплот», «Новоросія» і місцеве населення зомбується російською пропагандою, хоча ця частина земель знаходиться під контролем української армії і мало б бути навпаки. Весь світ вашу країну порівнює з країнами третього світу. Я в Україні уже рік і маю змогу все бачити своїми очима», – говорить англієць.

    Хоча він розуміє, що його роль – донести правду про події на Сході України.

    Бійці «Правого сектору» намагались показати правду. І про обстріли, і про мотивацію обидвох сторін, і про стан матеріального забезпечення.

«Журналіст, напиши там, щоб усі знали, що сепаратисти відкривають вогонь по нас з очерету, - бійці показують місця, звідки ведеться стрільба. - Тільки перед тим, як підійти, вони курять коноплю, а уже потім, набравшись сміливості луплять. Ідіоти  не розуміють, що вітер швидший видає їх повністю».

    Захарченко скоро має укласти договір з Колумбією на доставку кокаїну в Донецьк, оскільки сепаратисти відмовляються воювати за коноплю, кажуть, що уже не вставляє -  такі специфічні жарти побутують між добровольцями.

Вибір читачів за тиждень

Відео